VENTEMUSIK

Gør ventetiden kortere!

Helt konkret er ventemusik den musik, der afspilles, når man viderstilles i et telefonsystem (IVR - Interactive Voice Response) og sættes i kø (on-hold) imellem to afdelinger. Ventemusikken har oprindeligt til formål at underholde kunden og gøre ventetiden kortere i virksomheder med belastede telefonlinier. 

Du er nu nummer 22 i køen, vent venligst!

Som al anden musik, der bruges i en Audio Branding relation, er det selvfølgelig vigtigt, at ventemusikken er relevant og vedkommende. Der findes utallige såkaldte MOH (music-on-hold) musiksamlinger, der bla. grundet konkurrencen har tvunget kvaliteten ned på et absolut minimumsniveau. Det er én af årsagerne til at meget ventemusik af mange opleves negativt frem for som den gestus, den egentlig er tiltænkt. En anden grund til at ventemusik kan opleves negativt, er brugen af radiokanaler. Grunden til dette er for det første, at radiosignalet er tiltænkt et ganske andet afspilningsmedie end telefonen, og at det derfor fra producentens side ikke er lydoptimeret til at skulle afspilles af - og på telefonhøjttalere. Det er for det andet heller ikke muligt at sikre sig imod, hvad den givne radiokanal afspiller, og der forefindes derfor risici for ubevidst at støde lytteren med musikkens indhold.

Få gladere kunder i røret med afstemt ventemusik!

Ventemusik har som nævnt bl.a. til formål at få ventetiden til at virke kortere. For at opnå denne virkning, er der nogle helt klare retningslinier ventemusikken skal følge ift. tempo, perioder og udvikling. Det skal, for at opnå den ønskede effekt, alt sammen nøje afstemmes med den tid en kunde gennemsnitligt venter i systemet. Det kan derfor også i særdeles belastede omstillingssystemer i nogle tilfælde være en nødvendighed at have flere forskellige stykker ventemusik tilpasset de forskellige tidsperioder. 


En undersøgelse fra Teleconnect Magazine viser bl.a., at: 

"93% af de kunder, der sættes på “lydløs-hold”, vurderer ventetiden til at vare toenhalv gang længere, end den egentlig er".


En anden undersøgelse lavet af det amerikanske teleselskab AT&T viser at

"60% af de, der sættes på lydløs-hold, lægger på igen. Samme undersøgelse viser desuden at 30% af de 60%, der lagde på, ikke ringer tilbage".


Velproduceret og vedkommende ventemusik skrevet udfra parametre som korrekt lydoptimering, målgruppeorientering og musikalsk metodik får virksomheden til at fremstå mere seriøs, og giver lytteren en behagelig oplevelse i telefonsystemet. Da ventemusikken skaber en genkendelighed for kunden, er den desuden medvirkende til at samme føler en genkendelighed omkring den virksomhed, de prøver at kontakte. 


Ventemusik er virksomhedens forlængede arm, når man gerne vil lyde, som om man mener det.

® 2015 · Pro Music Consult ApS · HC Andersens BLVD 49, st, tv - 1553 København V · Tlf.: (+45) 50 350 700 · mail@promusicconsult.com